Waarom ik systemisch coachen?

Systemisch coachen gaat ervan uit dat de huidige en vroegere context van werk en leven veel impact kan hebben op het actuele leven van een cliënt.
Het werken met opstellingen is daarom een belangrijke interventietechniek voor coaches.

Coaches, counselors, therapeuten, loopbaancoaches en NLP-ers weten dat het in de begeleiding van hun cliënten vaak om méér gaat dan de aanvankelijke hulpvraag….Er zit nogal eens wat ónder de ijsberg.
Veel speelt immers mee bij de cliënt: het omgaan met collega’s, existentiële onzekerheid, angst bij de te volgen koers, keuzedilemma’s, terugkerende patronen, gevoelens van afhankelijkheid, onbegrijpelijke stagnaties en aarzelingen, twijfel over competenties, het gevoel niets anders te kunnen, wat is de juiste plek voor mijn talenten, enzovoort.

Deze en andere existentiële thema’s hebben niet alleen te maken met persoonlijkheid, opleiding, ervaring en omgeving. Meer dan we denken speelt de invloed van systemen waartoe wij behoren een meestal onbewuste rol. Onbewust spelen er invloeden mee die een uitwerking hebben op onze gevoelens, relaties, gezondheid en op ons handelen.

Het is van groot voordeel als coaches zich bewust zijn van contextuele en systemische invloeden en er ook mee kunnen werken.
Om dat wat er speelt bij een cliënt voor hem of haar aan het licht te kunnen brengen, moet de coach zich scholen in een systemische manier van kijken en in bijbehorende vaardigheden en attitudes van het systemisch werk.

Hij kan dan nóg beter bijdragen aan het geluk van zijn cliënten.
En dat is waarom het wat mij betreft gaat in coaching en begeleiding.
Genoeg gemotiveerd om de masterclass systemisch coachen te gaan volgen?

Misschien is dit letterlijk een buitenkansje voor je?
In elk geval een bijzondere optie , deze week in Noord Frankrijk, voorjaar 2019
Exacte data binnenkort bekend!

Meer informatie?

Kijk eens op masterclass systemisch coachen (al sinds 2005)
en een artikel van mijn hand over systemisch coachen in het Tijdschrift voor Coaching

[/box]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.