Logosynthese

Logosynthese is een efficiënte methode om beter om te gaan met de valkuilen, blokkades, versperringen en wegomleggingen op het levenspad. Logosynthese herstelt het contact met het eigen, ware zelf, bijna onopvallend.


Het is bijzonder de macht van het woord in je eigen bestaan te ervaren en verandering zo dicht op je huid waar te nemen.
Het werken met Logosynthese onderbreekt de heftige stroom van gedachten en leidt tot weldadige rust. 
Er ontstaat ruimte, de tijd wordt breder en trager.
Zo ontstaat ruimte en rust in onszelf, voor onszelf.

Het model berust op concepten uit de klassieke psychotherapie en de energiepsychologie – in combinatie met oeroude wetten over genezen en gezondheid. Het werd ontwikkeld door drs. Willem Lammers in 2005.
Ik volgde bij Willem vele seminars in Zwitserland en introduceerde Logosynthese als eerste in Nederland.

Wat werkt in de Logosynthese is het WOORD, niet in de gewone cognitieve betekenis, maar als actief bewegende, scheppende energie. Logosynthese helpt de verbinding met ons ware wezen te herstellen en daarmee lijden te verminderen.


Trauma-autonomie-opstellingen en Logosynthese


Mijn jongste ervaringen met Logosynthese maken duidelijk dat de methode mooi aansluit bij en te combineren is met het werken met trauma–>autonomie-opstellingen (Franz Ruppert).
Ook is er theoretisch verwantschap tussen de ‘wordings’ in opstellingenwerk en de aard van de zinnen die bij logosynthese worden gebruikt.

De macht van het woord maakt het mogelijk verstarde structuren op te lossen en onze levensenergie te bevrijden voor onze wérkelijke opgave. De energie komt weer in het hier en nu beschikbaar. Storende mini-blokkades in de eigen ontwikkeling worden er snel mee opgeruimd.

Voor een eerder nederlandstalig artikel in het juninumer van Tijdschrift voor Coaching (08) klik hier.

Kijk ook eens op deze video om te zien hoe logosynthese zonder opstellingen werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.